НАЈНОВИЈЕ НА САЈТУ

Стојиљковић: Сваком раднику обезбедити пристојне услове за рад и живот

Извор: Бета | 23. 11. 2016.

Приоритети у раду Уједињених гранских синдиката “Независност” биће да се сваком раднику обезбеде пристојни услови за рад и живот, каже једини кандидат за председника овог синдиката Зоран Стојиљковић.

Zoran Stojiljković
Зоран Стојиљковић

– Борићемо се да рад у Србији буде солидно плаћен, уговорен и безбедан. Циљ је да радници имају пристојан живот у пристојном друштву – казао је Стојиљковић уочи 8. конгреса УГС “Независност” на коме се бира ново руководство.

Он је казао да је тај синдикат основан пре 25 година и да је имао “славну историју” активне борбе против режима заштите права радника.

У остварењу циљева УГС “Независност” ће, по речима Стојиљковића, преговарати са владом, тражити заједничка решења, а ако их не буде организоваће протесте и штрајкове и користити сва законом дозвољена синдикална средстава.

Професор Стојиљковић подноси оставку у Одбору Агенције за борбу против корупције, а ево и зашто

– Живимо у земљи где доминира политички капитализам, на власти су представници страног капитала који имају привилеговане услове за рад, док су на челу јавних предузећа политички комесари и комесарке – рекао је Стојиљковић, који је потпредседник УГС “Независност” .

Указао је и да “држава ставља руку у џеп пензионерима и запосленима у јавном сектору како би испеглала буџетски дефицит јер се дају милијарде евра за субвенције страним фирмама”.

– Хоћемо да цену изласка из кризе и транзиције сви плате сразмерно својим могућностима – истакао је Стојиљковић и додао да УГС “Независност” у томе очекује помоћ медија и цивилног друштва.

Он би данас требало да замени Бранислава Чанка који се на челу тог синдиката налази од оснивања.

Зоран Стојиљковић је професор на београдском Факултету политичких наука и члан је Одбора Агенције за борбу против корупције. Он је ових дана најавио да ће поднети оставку на чланство у Одбору уколико буде изабран за председника “Независности”.