НАЈНОВИЈЕ НА САЈТУ

Руководство УГС НЕЗАВИСНОСТ у посети Регионалном повереништву Ниш

28.марта 2017. године Ниш су посетили водећи људи Уједињених гранских синдиката „Независност“, на челу са Председником Проф. Зораном Стојиљковићем, Извршном секретарком Чеданком Андрић и потпредседницима УГС НЕЗАВИСНОСТ Проф. Томиславом Живановићем и Миланом Симићем, као и председницима гранских синдиката: Молорадом Пановићем ГС ИЕР, Александром Титовићем ГС СИТЕЛ, Драганом Чабрићем ГС УПОИП и Сашом Димитријевићем ГС ГИГМДИПП.

Зоран Илић, председник ГС ЗСЗ  НЕЗАВИСНОСТ је заједно са Братиславом Ценићем , регионалним повереником, као домаћин дочекао колеге из Београда.

По раније утврђеном протоколу организовани су сусрети са Замеником градоначелника Ниша Милошем Банђуром и већницима Градског већа, иако је састанак заказан са Градоначелником Ниша Дарком Булатовићем. Његово одсуство је правдано изненадним одласком на пут због непредвиђене ситуације.

Састанак у градској кући је обострано оцењен као врло користан и конструктиван и договорена је сарадња око поновног реактивирања Социјално економског савета Града Ниша. Сви су сагласни да проблема има на претек и да је неопходна боља сарадња синдиката и градских власти, а посебно кроз СЕС, на решавању истих.

Након овог састанка руководство синдиката је посетило Клинички центар Ниш и разговарало са Директором ове установе Проф. Др Зораном Радовановићем. Изражено је обострано задовољство због досадашње одличне сарадње између синдиката и менаџмента Клиничког центра, како унутар установе, тако и са нивоа гранског синдиката. Директор Клиничког центра је, по оцени синдиката, пример доброг послодавца који уважава ставове и предлоге синдиката, поштује права радника, али и доброг менаџера за којим остају видљиви резултати.

По завршетку ових састанака, руководство УГС НЕЗАВИСНОСТ је одржало седницу Координационог одбора Регионалног повереништва Ниш са Регионалним повереником Братиславом Ценићем, где су присуствовали представници гранских синдиката и већих синдикалних организација са територије Ниша и Јужне Србије. Разговарано је о проблемима које синдикати – радници имају у својим предузећима и установама и о плану и начину њиховог решавања. Такође је утврђен план будућег рада Регионалног повереништва и стратегија развоја истог.

Посету Нишу пропратили су нишки медији попут ТВ Белле Амие, НТВ и ТВ КОПЕРНИКУС, који су у својим информативним емисијама као Топ Тему објавили вест о иницијативи УГС НЕЗАВИСНОСТ  за поновно реактивирање рада Социјално економског савета и изјаву Зорана Стојиљковића у којој наводи разлоге за неопходност СЕС-а.